favicon

Je kunt tussen 09:00 en 17:00 ook telefonisch bestellen via: +31 (0)20 - 520 60 70

My Cart

Nieuwe onderwijsdoelen vanaf dit schooljaar

Nieuwe onderwijsdoelen dit schooljaar!

Gebruik jij onze boeken om een nieuwe taal te leren? En doe je dat dan zelfstandig, of op school? Scholen zullen zich binnenkort wellicht aan de nieuwe onderwijsdoelen moeten houden. Maar niet getreurd: onze boeken blijven een uitstekende manier om de onderwijsdoelen te behalen!

In de onderwijsdoelen ligt er een sterke nadruk op het kunnen verstaan en houden van conversaties. Onze boeken kunnen natuurlijk niet tegen je praten, maar door te lezen werk je ook aan je woordenschat. Deze nieuwe woordenschat kan de leerling dan gebruiken in conversaties. Leerlingen die nog niet veel zelfvertrouwen hebben in een vreemde taal en dus moeilijkheden hebben met spreken tijdens conversaties zullen zeker veel baat hebben bij het lezen van fictieboeken. Door woorden in hun context te zien en eventuele geschreven dialoog te lezen zal de leerling meer zelfvertrouwen opbouwen en conversaties durven aangaan. Bij Rongo Books willen we ervoor zorgen dat elke leerling het beste uit zichzelf haalt!

In de nieuwe onderwijsdoelen wordt er ook een expliciete nadruk gelegd op het introduceren van de cultuur van de taal in kwestie. Het lijkt ons gepast om hier te verwijzen naar onze artikeltjes die onze Engelstalige, Duitstalige, en Spaanstalige boeken voorstellen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een heel assortiment aan Engelstalige klassiekers, waardoor je natuurlijk ook de cultuur wat leert kennen.

Verder ligt het natuurlijk voor de hand dat het lezen van een vreemde taal je taalvaardigheid sterk verbetert. Onze boeken in makkelijke taal zorgen ervoor dat de leerling de basis van een vreemde taal snel onder de knie krijgt, zodat de weg naar een meertaligheid makkelijk te bewandelen is!

Neem dus zeker eens een kijkje naar de artikels die onze boeken in de drie talen voorstellen, zo vind je zeker een boek dat bij jou of jouw klas past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *