favicon

Je kunt tussen 09:00 en 17:00 ook telefonisch bestellen via: +31 (0)20 - 520 60 70

My Cart

Ontdek de wereld van klassiekers met Express Classics en Essential Classics

Wat maakt dat een boek als een klassieker wordt beschouwd?

Wat hebben de verhalen van Jane Austen gemeen met de verhalen van Charles Dickens? En komen de titels The Odyssey, The Iliad en The Three Musketiers je bekend voor? Klassiekers zijn verhalen die doorverteld worden en steeds opnieuw verschijnen. Verhalen uit verschillende culturen en periodes. Maar ook al zijn deze klassiekers honderden jaren geleden geschreven, ze blijven bekend. In moderne verhalen wordt vaak verwezen naar klassiekers, of klassiekers worden zelfs gemoderniseerd of opnieuw uitgebracht. Kijk bijvoorbeeld naar Little Women, geschreven door Louisa May Alcott. Een klassieker uit de Engelse literatuur die steeds opnieuw wordt verfilmd, en als laatst in 2019 werd verfilmd door de bekende Greta Gerwig.

Voor nieuwe Engelse taalleerders is het fijn om deze klassiekers, die zo bekend zijn, te lezen. Je krijgt er een deel van de geschiedenis en cultuur mee, en het is bovendien zeer voldoening gevend en motiverend om bekende werken uit de canon te lezen.

Klassiekers zijn helaas niet voor iedereen toegankelijk. De taal is niet altijd even eenvoudig, waardoor nieuwe lezers snel gedemotiveerd kunnen raken. Daarnaast maakt de taal het moeilijk om de inhoud en het verhaal te begrijpen. Daarom hebben wij de series Essential Classics en Express Classics gecreëerd.

Essential Classics en Express Classics zijn twee vergelijkbare Engelstalige series van uitgeverij RongoBooks. Deze series zijn gemaakt om beginnende taalleerders van het Engels te helpen met lezen of zelfs Engelstaligen die moeite hebben met lezen aan te zetten tot lezen. De boeken uit deze serie zijn hertaald. Dat betekent dat de taal is aangepast naar een eenvoudigere taal, zodat ook beginnende taalleerders de bekende klassiekers kunnen lezen.

De taal is hertaald naar eenvoudige taal, op leesniveau B1. Daarnaast is de opmaak van de boeken zo gemaakt dat lezers gemotiveerd blijven om verder te lezen. Het lettertype is groot en er is genoeg witruimte tussen paragrafen. En als kers op de taart vindt u achterin de boeken een verklarende woordenlijst die helpen om nieuwe informatie te verwerken en nieuwe woorden te leren.

Ben jij benieuwd over onze eenvoudige klassiekers? Neem dan zeker een kijkje op onze website bij Express Classics en Essential Classics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *