favicon

Je kunt tussen 09:00 en 17:00 ook telefonisch bestellen via: +31 (0)20 - 520 60 70

My Cart

Over Rongobooks

Heeft u wel eens van Rongorongo gehoord? Waarschijnlijk niet. Rongorongo is de geschreven taal van het vroegere Paaseiland, een Polynesisch eiland, in de buurt van Chili. Het is een van de weinig geschreven talen die nooit ontcijferd is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de  Egyptische hiërogliefen. We kennen dus de tekens van het Rongorongo wel, maar we weten niet wat ze betekenen. Rongorongo staat daarmee symbool voor een taal die we (nog) niet kunnen begrijpen.

Eigenlijk is elke nieuwe taal die we leren eerst ‘Rongorongo’ voor ons. Vandaar dat we deze website Rongobooks hebben genoemd. Want hier vindt u boeken in makkelijke taal in de belangrijkste (Europese talen), makkelijke boeken dus die u helpen een nieuwe taal te leren. Rongobooks is een verzameling van makkelijke boeken in vier talen. Engels, Duits, Spaans en Nederlands. Per taal bevat deze website verschillende series op verschillende
taalniveaus.

Op elk taalniveau zijn er dus boeken te vinden, die u helpen uw leesvaardigheid in die taal te vergroten, uw woordenschat te verbeteren en uw inzicht in het grammaticale ritme te versterken. De series zijn gerangschikt op niveau. Maar ze richten zich ook op verschillende leeftijdsniveaus. Per taal zijn er vereenvoudigde klassiekers te vinden, maar ook vergemakkelijkte hedendaagse literatuur, alsmede boekenreeksen met meer illustraties of foto’s, of rond specifieke thema’s.