favicon

Je kunt tussen 09:00 en 17:00 ook telefonisch bestellen via: +31 (0)20 - 520 60 70

My Cart

Lezen voor jongeren: Engelse boekentips voor jongeren in het vmbo of in de B-stroom

RongoBooks heeft het vaak over boeken voor volwassenen die een nieuwe taal willen leren op eigen initiatief. Maar de boeken van RongoBooks zijn niet alleen bedoeld voor volwassenen. Ook voor jongeren is er een behoefte om een nieuwe taal te leren, zelfs verplicht als het om het Engels gaat.

Niet iedereen heeft aanleg voor taal, en vooral jongeren op het vmbo in Nederland of jongeren B-stroom in België zien niet snel het nut in van in het leren van een nieuwe taal als ze al bezig zijn met het leren van de fijne kneepjes van hun toekomstige beroep. De Engelse taal is nochtans steeds een belangrijke taal aan het worden in de samenleving van vandaag.

Lezen vormt een essentieel onderdeel van het leren van een taal. Door te lezen leer je de grammaticale ritme van zinnen kennen en ontdek je nieuwe woordenschat.

Hier zijn onze boekentips voor jongeren. De boeken zijn geschreven op leesniveau A1/A2-A2, geschikt voor beginnende taalleerders:

Crossroads – A1/A2

Crossroads is een boekenserie voor jongeren met kleurrijke illustraties. In deze boeken gaan jongeren om met belangrijke thema’s zoals wraak, jaloezie, vriendschap en geweld. Doordat de boeken geschreven zijn over jongeren, kunnen leerlingen zich sneller identificeren met het verhaal, wat zorgt voor meer motivatie om verder te lezen.

Yesterday’s Voices – A1/A2

Yesterday’s Voices is een serie boeken over spannende figuren in de geschiedenis zoals gladiatoren en piraten. Aan de hand van illustraties en eenvoudige zinnen leren jongeren in het Engels hoe zo’n gladiator of piraat leefde.

Right Now – A1/A2

Right Now gaat over actuele thema’s waarmee jongeren te maken krijgen. Aan het einde van elk boek zijn oefeningen te vinden die na het lezen met de leerlingen kunnen worden uitgevoerd. Deze oefeningen zorgen ervoor dat de leerlingen de woordenschat en leerstof op een efficiënte manier verwerken.

Shots – A2

Is een serie boeken met thrillers en romantische verhalen. De boeken zijn geschreven op leesniveau A2 en zijn dus bedoeld voor wat gevorderde lezers. Ze worden ondersteund door illustraties die de lezers helpen het verhaal te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *