favicon

Je kunt tussen 09:00 en 17:00 ook telefonisch bestellen via: +31 (0)20 - 520 60 70

My Cart

Leer Engels met de stripverhalen van Graphic Dickens

Engels leren aan de hand van stripverhalen?

Aan stripverhalen worden vaak veel vooroordelen gekoppeld. Ze zouden te gemakkelijk en te oppervlakkig zijn. Maar als tool voor de leesbevordering zijn ze juist zeer handig. Stripverhalen zijn laagdrempeliger in vergelijking met leesboeken. Het is al een hele stap vooruit als een aarzelende lezer een stripverhaal oppakt, ook al is het geen leesboek, want afbeeldingen gaan juist gepaard met tekst en een verhaallijn.

Ook om een nieuwe taal te leren zoals het Engels, zijn stripverhalen een handige tool. De tekeningen bieden ondersteuning bij de tekst, die kort en bondig bij de afbeeldingen staat, zodat de lezer in zo weinig mogelijk tekst mee is met de verhaallijn. Dit zorgt ervoor dat stripverhalen voor sommige Engelse studenten toegankelijker zijn dan leesboeken.  

Graphic Dickens

Graphic Dickens is een serie boeken van Charles Dickens, uitgegeven door uitgeverij RongoBooks.com. De boeken zijn moderne bewerkingen in stripvorm van de verhalen van de wereldberoemde auteur. De teksten zijn vereenvoudigd en worden ondersteund door levendige en moderne illustraties. Het leesniveau is A2/B1, geschreven om aarzelende lezers over de leesdrempel te halen.

De Graphic Dickens serie bestaat uit drie boeken:

  • A Christmas Carol
  • David Copperfield
  • Oliver Twist

De striproman of Graphic Novel

De stripromans (graphic novels) zijn geschreven voor jongvolwassenen en volwassenen door Hillary Burningham en geïllustreerd door Chris Rowlatt en Bob Moulder. Stripromans houden in dat de verhaallijn wat complexer is dan bij normale stripverhalen. Dat maakt stripromans daarom geschikt voor (jong)volwassenen. Daarnaast zijn de afbeelding modern en geschikt voor het doelpubliek dat de werken van Charles Dickens willen ontdekken. Zoek je dus boeken voor studenten Engels in de avondschool of voor middelbare scholieren die nog wat moeite hebben met leesboeken? Dan is Graphic Dickens dé serie waar je naar op zoek bent!

Benieuwd naar hoe zo’n stripverhaal er vanbinnen uitziet? Hier is alvast een voorbeeld!

Charles Dickens in leesboeken

Zijn stripverhalen toch niet wat je zoekt? Dan kun je nog steeds genieten van de leesboeken in eenvoudige taal van Charles Dickens uit de serie Express Classics. Lees meer over deze serie in het artikel: Ontdek de wereld van klassiekers met Express Classics en Essential Classics.

Digitale en papieren boeken

RongoBooks biedt boeken in zowel digitale als papieren edities! Dankzij digitale boeken kun je je boek sneller lezen doordat het onmiddellijk naar je doorgestuurd wordt. Daarna kun je het boek op een beveiligde omgeving op jouw account op de website lezen. Dat betekent dat je de boeken niet kunt doorsturen. Bovendien zijn digitale boeken ook goedkoper! Kies dan voor jouw digitaal of papieren boek en veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *