favicon

Je kunt tussen 09:00 en 17:00 ook telefonisch bestellen via: +31 (0)20 - 520 60 70

My Cart

Introductie: Wat is Rongo Books?

Introductie: Wat is Rongo Books?

Boeken in gemakkelijke taal in drie verschillende talen, dat lijkt een hele klus!

Het is een weinig besproken feit dat geletterdheid in Nederland en Vlaanderen niet altijd vanzelfsprekend is. In Vlaanderen heeft 15% van de volwassenen (16-65 jaar) moeilijkheden met lezen en schrijven, en in Nederland is dat cijfer ook verrassend hoog: 18%! Rongo Books geeft boeken uit in makkelijke taal om laaggeletterde lezers bij te staan in het proces om hun leesvaardigheid te verbeteren, en vooral om het plezier van lezen te (her)ontdekken.

Rongo Books geeft boeken uit in makkelijke taal voor mensen die het moeilijk hebben met lezen, maar met een extra dimensie: door makkelijk lezen boeken in verschillende talen uit te geven willen we het doelpubliek van onze boeken nog meer uitbreiden. Wij geven boeken uit in het Engels, Spaans, Duits en tweetalige edities! Zo kunnen studenten van een van deze belangrijke talen, maar ook naar moedertaalsprekers van deze talen die moeilijkheden hebben met lezen en/of laaggeletterd zijn leuke, spannende, en mooie verhalen lezen.

Rongo Books publiceert fictieboeken. We zijn ervan overtuigd dat een taal leren aan de hand van een goed verhaal altijd leuker en effectiever is dan uit (vaak saaie) schoolboeken. Daarom willen we graag onze lezers de mogelijkheid geven om een taal te leren of te verbeteren aan de hand van leuke verhalen uit een groot assortiment aan genres. Wij zetten ons dan wel in voor laaggeletterde lezers, maar iedereen kan gebruik maken van onze boeken om een vreemde taal te leren.

Meertaligheid is een groot voordeel in de wereld van vandaag. Het beheersen van een of meerdere vreemde talen bevordert de communicatie met mensen van andere landen en kan je veel bijleren over andere culturen. Rongo Books wil lezers helpen om naast hun moedertaal ook andere talen onder de knie te krijgen. Is er een betere manier om dit te doen dan met een goed boek? Ook willen wij lezers aanzetten om met elkaar in conversatie te treden over literatuur aan de hand van onze boeken, en om plezier te vinden in het lezen en het leren van een nieuwe taal. Zo raden wij bijvoorbeeld aan om te praten over onze verhalen met je vrienden, familie, of in de klas.

Op onze website vind je al onze boeken en meer, neem zeker een kijkje!

 

Wil je al onze nieuwtjes ook in je inbox? Binnenkort kan je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *