favicon

Je kunt tussen 09:00 en 17:00 ook telefonisch bestellen via: +31 (0)20 - 520 60 70

My Cart

Spaanse boeken voor beginnende volwassen lezers

Wil jij al een tijdje Spaans leren? Doe je dat alleen? Of maak jij gebruik van een app, zoals Duolingo? Misschien zit je vast en weet je niet hoe je verder moet? Vrees niet, want wij hebben een lijst boeken samengesteld voor beginnende lezers.

Waarom lezen om een taal te leren?
Niets is zo goed om een taal te leren als die taal actief te gebruiken, bijvoorbeeld door het lezen van een boek. Want boeken lezen is ongemerkt leren. Je vergroot je woordenschat, je krijgt de grammatica spelenderwijs mee, en je raakt gewend aan een vreemde taal. Voor beginnende leerders – ongeacht hun leeftijd – is het belangrijk dat boeken in een andere taal aansluiten bij hun woordenschat en belevingswereld.

Wat is nu een beginnende lezer?
Wij hebben tal van boeken. Onze boeken zijn allemaal geschreven in makkelijke taal, in het Engels, Spaans en het Duits. Je hebt verschillende leesniveaus. Wij werken met het Europees Referentiekader (ERK). Bij deze maatstaf van leesniveaus is de leeftijd niet relevant, bij AVI wel. Maar een laag taalniveau betekent niet dat je jong bent. Misschien ben je nog maar net begonnen aan een nieuwe taal te leren.

Hoe maak je gebruik van het Europees Referentiekader (ERK)?
Het ERK stelt meerdere leesniveaus voor. Wij geven boeken uit tot leesniveau B1:

  • A1: extra makkelijke taal voor beginnende lezers
  • A1/A2: makkelijk
  • A2/B1: eenvoudig
  • B1: iets minder eenvoudig

Ben je een beginnende lezer? Dan zijn boeken op leesniveau 0/A1 perfect. Misschien versta je zelfs al woorden uit boeken op leesniveau A1. De leesniveaus zijn op onze website bij de boeken steeds vermeld. Je kan dus aan de hand van onze filters alle boeken vinden op leesniveau A1.

Spaanse boeken voor beginnende lezers
Maar hier hebben wij alvast een lijst met onze aanbevelingen voor beginnende volwassen lezers die Spaans willen leren:

1. Serie imágenes

Serie imágenes is een serie van elf korte, heel eenvoudige verhalen. De tekst wordt ondersteund door foto’s van acteurs die de scènes uitbeelden. Dit maakt het makkelijker om als lezer te weten wat er gebeurt. En zo link je de scènes met de tekst.

2. Alimentos

De boeken uit de serie “alimentos” gaan over voedingswaren. De serie bestaat uit vier boeken over rijst, brood, fruit en groenten, en melk en kaas. Je leert in deze serie de basiswoordenschat van voedingswaren kennen in het Spaans. Wie weet kan je op vakantie zelf iets bestellen in een restaurant?

3. Sumando palabras

“Sumando palabras” is een serie van vier makkelijk te lezen verhalen. Deze geïllustreerde reeks is bedoeld voor (jong)volwassenen die pas kort Spaans lezen. Deze serie is wat moeilijker dan de eerste serie “serie imágenes”. Je kunt dus bijvoorbeeld beginnen met de Serie imágenes en wanneer je de boeken onder de knie krijgt, beginnen aan “sumando palabras”.

Wie weet kan jij na het lezen van deze boeken op weg naar een ander leesniveau. Dan kan je moeilijkere boeken lezen én leer je nog meer bij. Want aan de hand van onze boeken maak je leeskilometers en leer je stapsgewijs een taal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *