Nieuwe Duitstalige Boeken!

Je hebt het misschien al opgemerkt: we hebben nieuwe Duitstalige boeken aan onze website toegevoegd! Deze boeken zijn zoals altijd in makkelijke taal geschreven, en de nieuwe boeken spreken een breed doelpubliek aan. We stellen hier de 5 nieuwkomers graag aan je voor:

Deutschstunde is een verhaal over een jongen die de impact van de opkomst van de Nazi’s in Duitsland heel uitdrukkelijk voelt. De relatie met zijn vader gaat hieraan dan ook stuk. Siegfried Lenz vertelt in zijn meeslepende roman een stukje Duitse geschiedenis. De focus ligt op hoe mensen politiek onrecht in hun dagelijks leven steunden of ertegen vochten.

Hou je van voetbal? Ben je fan van Mesut Özil? Dan is Die Magie des Spiels zeker iets voor jou! In dit boek lees je meer over de carrière van Özil en over zijn leven buiten voetbal.

In Die Wolke volgen we een doomscenario: er is een kernramp in Duitsland. Wanneer de radiocatieve wolk over het land waait, zit de 14-jarige Jana op school. We volgen dit spannende verhaal vanuit Jana’s perspectief.

Theodor Storm (1817-1888) is een van de grote Duitse schrijvers. Hij is vooral bekend om zijn gedichten en korte verhalen. De verhalen van Storm zijn zo spannend en dramatisch dat sommige zelfs verfilmd zijn. In deze verzameling vind je vier verhalen van Storm terug: Der SchimmelreiterBulemanns HausDer kleine Häwelmann en John Riew‘.

Good bye, Lenin! Gaat over Alex, die in Oost-Berlijn woont. Dan, in 1989, is er een revolutie en valt de Berlijnse muur. Alex’ moeder is een fanatieke communiste, maar zij maakt de val van de muur niet mee omdat ze in coma ligt. Hoe zal Alex deze historische gebeurtenis aan zijn moeder uitleggen? Een gevaarlijk spelletje met de waarheid begint. Good Bye, Lenin! Is gebaseerd op de gelijknamige film die uitkwam in 2003.

Zo, dat zijn ze dan, onze nieuwe aanwinsten! Er zit zeker voor jou of jouw klas een geschikt boek tussen, dus ga snel naar onze website en ontdek de boeken in meer detail!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *